Het zijn interessante tijden voor ReyTec Innovation Projects. De opbouw van de floating farm in de Rotterdamse Merwe/Vierhaven is begonnen. Het drijvende lichaam, het onderstuk van het gevaarte, in onlangs aangemeerd. En Reytec is nu bezig met de kassenbouw van het project.
Een floating farm… een wereldprimeur van grote omvang. Deze floating farm is nog maar het begin van een serie farms, stuk voor stuk juweeltjes van innovatie. Op deze eerste floating farm komen 40 koeien te staan, die goed zijn voor 800 liter melk per dag. De zelfvoorzienende boerderij gaat de stad Rotterdam voorzien van melk.

Innovatieve kassenbouw
ReyTec Innovation Projects is een enthousiast bedrijf waarvan de medewerkers graag meedenken met potentiële opdrachtgevers. In de kassenbouw staan ze bekend als innovatief. En daar de opbouw van de boerderij uit glas bestaat, is het niet vreemd dat Reytec werd geraadpleegd. Met succes, want Reytec levert de opbouw.
ReyTec combineert budget, kwaliteit en haalbaarheid om tot innovatieve kassenbouw te komen. Systemen van vroeger worden doorontwikkeld tot eigentijdse bouwsels, waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Dat gaat ook gelden voor de floating farm die eind dit jaar in productie wordt genomen. Een zelfvoorzienend systeem, waar iedereen naar mag komen kijken. Want al het werk wordt ook nog eens door robots uitgevoerd… Reuze interessant voor grote en kleine nerds, kinderen, ja, voor iedereen die dit project wel eens in werking wil zien!

Wereldwijde belangstelling
De hele wereld kijkt met meer dan grote belangstelling toe hoe dit project van de grond komt. Overal immers is het tekort aan landbouw- en veeteeltgrond een nijpend probleem. Om nog maar niet te spreken van natuurrampen, die vaak veel kostbare grond vernielen en toegangswegen onbegaanbaar maken, waardoor voedseltransporten onmogelijk worden. Ligt de farm bij de stad, dan heb je dat probleem natuurlijk niet. De floating farm is dus absoluut een ding van de toekomst!
En: ding van de toekomst = innovatie, en dat is precies de core business van ReyTec Innovation Projects. De ambitie van de ondernemers is niet alleen om het aantal koeien op den duur uit te breiden, maar ook het aantal farms daar in de Maas, met bijvoorbeeld een drijvende kippenboerderij en een drijvende verticale kas. Winkelen voor voedsel in de haven, waarom ook niet? Allemaal zelfvoorzienende projecten, duurzaam en innovatief. Of ReyTec in die toekomstige plannen wordt betrokken, is niet bekend, maar duurzame innovatieve kassenbouw is precies wat ook bij die nieuwe plannen nodig is. ReyTec is er klaar voor!